deutsch | english
Regisztrált felnőttképzési intézmény
Ny.szám: 01212-2010
Barista.hu
Partner neve

Latte art kurzus



Kiknek ajánljuk a latte art kurzust?

Ha a válasz jellemzően igen - akkor Neked állítottuk össze ezt a 3 napos kurzust!

Természetesen szeretettel várjuk barista tanfolyamot végzett tanulóinkat is, ha szeretnék felfrissíteni és elmélyíteni latte art tudásukat, de örömmel látunk minden olyan gyakorló baristát is, aki fejlesztene meglévő szaktudásán.

Cél: Három nap alatt eljutni a latte art tejhabosítás alapjaitól az üzembiztos és teljesen önálló szabadkezes öntési ("free pour") technikákig (szív, tulipán, rozetta). Közben természetesen folyamatos kóstolás és tesztek.

Ár, részletek

Kapacitásaink teljesen foglaltak októberig, így új latte art kurzus időpontot már csak a negyedik negyedévre tudunk meghirdetni.

A következő latte art kurzusok időpontja:
2017 június 19-21 (hétfő-szerda)
2017 június 22-24 (csütörtök-szombat) 
A kurzus időtartama: 18 óra (23 x 45 perces tanóra + szünetek)
A foglalkozásokat 8.00-14.00 óra között tartjuk
Csoportlétszám: 4 fő / 2 két eszpresszó gép / 1 tréner
Még elérhető: 4 szabad hely / csoport

A latte art kurzus ára: bruttó 74.000 Ft.-
Az ár tartalmazza:

Kapcsolat

Tematika

1.nap latte art / szív

Munkaterület
A munkaterület részei, munkafolyamatok, espresso készítés alapjai.
Latte art bevezető

A latte art általános elmélete: tejhab minőség és technika, formaöntés folyamata és a csésze.
Az öntéstechnika alapjai
A tejhab öntése különböző magasságból és tempóban, kontrollált foltöntések különböző méretben. Bemutatás, elemzés, gyakorlás.
Szív forma öntése
Mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése
Latte art-szív öntése az időegyenesen, apró részletek és fontos tényezők.
Az öntéstechnika begyakorlása
A szív forma gyakorlása két fős csapatokban.  Önálló munka a barista tréner folyamatos elemző irányításával.

2.nap latte art / tulipán

Szív forma öntésének ismétlése - gyakorlás
Gyakorlás kisebb - nagyobb felületű csészékbe/poharakba. 
Tulipán forma öntése
Mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése
Egyszerűbb és összetettebb tulipán formák
Tejhab minőség és latte art különböző tejekkel
Friss tej vs. UHT, tejhab minőség és a zsírtartalom, tejhab minőség és a fehérjetartalom.
Az öntéstechnika begyakorlása
A tulipán forma gyakorlása két fős csapatokban. Önálló munka a barista tréner folyamatos elemző irányításával.

3.nap latte art / rozetta

Szív és tulipán forma öntésének ismétlése - gyakorlás
Gyakorlás kisebb - nagyobb felületű csészékbe/poharakba.
Rozetta forma öntése
Mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése
Egyszerűbb és összetettebb rozetta formák
Az öntéstechnika begyakorlása
A rozetta forma gyakorlása két fős csapatokban. Önálló munka a barista tréner folyamatos elemző irányításával.
A latte art története és jövője
Flat white és latte art, Syndney és Seattle - a kezdetek. A latte art technikák mesterei külföldön és Magyarországon: baristák és kávézók, versenyek és bajnokságok.
Vegyes gyakorlás és összefoglaló lezárás
A három forma párhuzamos öntése, tejhabok és öntéstechnikák összehasonlítása, összefoglalás.